Продукти
400 г готови кори
750 г праскови
1/3 ч.ч. галета /или счукани обикновени бисквити/
1/2 ч.ч. счукани орехови ядки или стафиди
кристална захар /или кафява захар/ - по 2 с. л. на руло
1 ч.л. канела
3/4 ч.ч. олио
пудра захар с 1 ванилия - за поръсване
Приготвяне
Прасковите се измиват, подсушават, изчистват от костилките и се нарязват на филийки.
Смесват се галетата (бисквитите), ореховите ядки (стафидите), кристалната захар и канелата. Понякога прибавям и малко фини овесени ядки.
Корите се разпределят по две, като всяка се ръси с олио.
В основата, по дължината им, се слагат на ивица част от прасковите. Отгоре се разпределя равномерно от сухата смес.
Изстинал се нарязва на парчета и по желание може да се поръси с пудра захар.
Източник: по Анна Чолчева
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Знаеш колко го харесвам.Аз предварително задушавам прасковите,но явно,че и със сурови се получава страхотно!
ОтговорИзтриванеАни, записала съм и твоето предложение, защото много ми допада и в най-скоро време ще го направя!
ИзтриванеА аз щруделите правя със сурови плодове. Тези дни ще кача и друг - с различни плодове. Сърдечни поздрави!
И аз съм му хвърлила око-много ми харесват и двата варианта.
ОтговорИзтриванеЖиве, много е ароматен и вкусен. Ако харесвате баници с плодове и двата варианта ще ви допаднат.
ИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!