понеделник, 16 юли 2012 г.

Щрудел с праскови



Продукти
400 г готови кори
750 г праскови
1/3 ч.ч. галета /или счукани обикновени бисквити/
1/2 ч.ч. счукани орехови ядки или стафиди
кристална захар /или кафява захар/ - по 2 с. л. на руло
1 ч.л. канела
3/4 ч.ч. олио
пудра захар с 1 ванилия - за поръсване

Приготвяне
Прасковите се измиват, подсушават, изчистват от костилките и се нарязват на филийки.
Смесват  се галетата (бисквитите), ореховите ядки (стафидите), кристалната захар и канелата. Понякога прибавям и малко фини овесени ядки.
Корите се разпределят по две, като всяка се ръси с олио.
В основата, по дължината им, се слагат на ивица част от прасковите. Отгоре се разпределя равномерно от сухата смес. 


 Може прасковите да се нарежат на малки парченца и да се разпределят по цялата кора. 



Корите се навиват на руло. Нареждат се в намаслена тавичка. Отгоре се поръсват с олио. 
Щруделът се пече в умерена фурна. 


Изстинал се нарязва на парчета и по желание може да се поръси с пудра захар.


Източник: по Анна Чолчева



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

4 коментара:

  1. Знаеш колко го харесвам.Аз предварително задушавам прасковите,но явно,че и със сурови се получава страхотно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, записала съм и твоето предложение, защото много ми допада и в най-скоро време ще го направя!
      А аз щруделите правя със сурови плодове. Тези дни ще кача и друг - с различни плодове. Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  2. И аз съм му хвърлила око-много ми харесват и двата варианта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе, много е ароматен и вкусен. Ако харесвате баници с плодове и двата варианта ще ви допаднат.
      Поздрави и хубави почивни дни!

      Изтриване