понеделник, 16 юли 2012 г.

Баница с тиквички и сирене


Продукти

400 г кори за баница
800 г готварски тиквички
250 – 300 г сирене
4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко /200 г/
3/4 ч. ч. олио
0,5 ч. л. сол

Приготвяне
Тиквичките се остъргват от кората, настъргват се на едро ренде и се посоляват. Оставят се известно време в наклонен съд или гевгир, за да се отцедят от сока.
Плънката се приготвя от натрошеното сирене, яйцата, киселото мляко, смесено със содата и накрая се прибавят добре изстисканите тиквички.
Една кора се поръсва с малко олио. Върху нея се слага втора кора, поръсва се с олио и се разпределя  равномерно от плънката.  Навива се на руло и се слага в намаслена правоъгълна или кръгла тава. След като се наредят всички кори се поръсват с останалото олио или парченца масло.
Пече се в предварително загрята фурна, на около 200 градуса С до златисто-кафяво.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html?showComment=1344805376746#c4302040399773347424

2 коментара:

  1. Чудна рецепта си предложила отново и за кой ли път, tillia!!! Много вкусно звучи! Поздрави, мила и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Elti! По-често правя сладка баница с тиквички, но и тази не отстъпва по вкус :)Прегръдки!

    ОтговорИзтриване