Продукти
· 500 г кори за баница
· 1 кг тученица
· 2 връзки зелен лук (3 глави стар лук)
· 2 яйца
· 200 г сирене
· 4 с.л. олио
· 20 г масло
· джоджен
· сол
· 1 ч.ч. газирана вода или обикновена вода с щипка лимонтузу и сода бикарбонат
Приготвяне
Тученицата се почиства от дебелите стебла и се накисва в подсолена вода. Нарязва се, смесва се с нарязания лук и се намачква с малко сол и джоджен. Сиренето се разтрошава, смесва се с едно яйце и се добавя към тученицата. В намазана с олио тава се реди баницата като се слагат по два реда кори с олио между тях и върху втората кора равномерно се разпределя от плънката.
Реже се на осем парчета.
Разбива се второто яйце, смесва се с газираната вода и се залива баницата. Отгоре се разпределя нарязаното на парченца маслото.
Пече се в умерена фурна.
Аз я направих като вита баница и с добавка на 2 с.л. кисело мляко в сместа.
Източник: Д-р Атанас Михайлов - mama.btv.bg
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар