Още една разновидност на кюфтета /котлети/ с тиквички, допълнени с булгур :)
Продукти
1 ч.ч. булгур
1 глава лук
2 - 3 скилидки чесън
2 яйца
600г - 800 г тиквички
сол или 1 кубче бульон по избор
1 с.л. галета
1- 2 с.л. брашно
олио за пържене
копър
Приготвяне
Булгурът се залива с 2,5 ч.ч. вода или съгласно упътването на опаковката. След като заври се прибавя сол или кубче бульон, похлупва се с капак и се оставя да ври на слаб огън, докато булгурът попие цялата течност.
Измитите и остъргани тиквички се рендосват на ситно ренде, посоляват се и се оставят в наклонен съд да се отцедят, като от време на време се притискат към стената на съда и се излива образувалия се сок .
След като булгурът поизстине, се смесва с много добре изцедените тиквички, ситно нарязаните лук и чесън, яйцата, копъра /или други подправки по желание/ и ако е необходимо се уплътнява с галета и брашно.
С лъжица се гребва от сместа, оформят се кюфтета /котлети/ и се поставят едно до друго в тавичка, върху леко намаслена хартия за печене. Отгоре се намазват добре с четка потопена в олио.
Пекат се в силна, предварително затоплена фурна. Когато започнат да се зачервяват, температурата се намалява до умерена – 180 – 190 градуса С и се допичат до готовност.
Кюфтета /котлетите/ може и да се изпържат в сгорещено олио от двете страни, до получаване на златиста коричка. Преди това ги овалвам в брашно и ги оставям да постоят малко, за да поемат от влагата на сместа.
Пържени |
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html?showComment=1344805376746#c4302040399773347424
Няма коментари:
Публикуване на коментар