Миналата година попаднах случайно на тази рецепта и от тогава много често я правим. Страхотни са!
Тони („С мен в кухнята”), благодаря за прекрасната идея!
Продукти
500 г кайма
500 г картофи
1 голяма глава лук
1 яйце
зехтин или олио
подправки по избор, сол
галета
Приготвяне
Картофите се обелват и настъргват на ситно ренде. Изстискват се добре и се прибавят към каймата. Добавят се настърганият лук, яйцето, поправките и ако е необходимо – сол. Сместа се омесва добре, оформят се кебапчета, овалват се в галета и се нареждат в намаслена тава или върху хартия за печене. Отгоре се поливат равномерно с тънка струя мазнина /намазвам ги с четка, потопена в олио/.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Поднасят се с подходяща за сезона салата или туршия.
* В оригиналната рецепта каймата е телешка.
* В оригиналната рецепта каймата е телешка.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Голяма вкусотия, Тилия! Страхотно изглеждат! Прекрасен следобед! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеДани благодаря! Прегръдки и от мен!
ОтговорИзтриванеВече съм ги пробвала :)) и то не веднъж. "Насадиха" се в менюто ми за честа употреба. Стават много, много вкусни! Благодаря ти за рецептата! Хубава, слънчева сряда, tillia!
ОтговорИзтриванеНаистина са достойни за честа употреба! Да благодарим на Тони („С мен в кухнята”),за предложението!
ОтговорИзтриване