Продукти
1 кг тиквички
1 кг чушки
500 г червени домати
1 глава чесън
2 – 3 с. л. олио
1 връзка магданоз
сол
Приготвяне
Тиквичките се нарязват по дължина на 10-12 см, след това на ленти ( или се нарязват на кръгчета). Посоляват се, овалват се в брашно или както направих последния път – в смес от бяло и царевично брашна и овесени трици. Така се получава хрупкава, златиста коричка.
Подреждат се керемидообразно в намаслена тавичка, намазват се с четка, потопена в олио и се пекат в умерена фурна.
Чушките и доматите се опичат,обелват и нарязват на парченца. Подправят се със сол и счукан чесън. (Използвах консерва от печени чушки и домати, домашно производство. Първо, защото не ми допада вкусът на продаваните в момента на пазара чушки и домати, и второ – в тия горещини си спестих по-дългото стоене в кухнята :).
При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html?showComment=1344805376746#c4302040399773347424
Тилия, прелестни са, и снимките са чудесни, цветни и красиви! Хубава седмица! :)
ОтговорИзтриванеДани, радвам се, че ги харесваш и ти благодаря за коментарите!
ОтговорИзтриванеСърдечни прегръдки!