Рецептата
видях при Петя Христова. Много
ми допадна идеята, имах продуктите и с малко изменения я направих. Измених
името на рецептата, защото с прясното мляко, брашно и масло, макар и в малки
количества, не ми се вижда толкова диетично. Но пък е много вкусно!
Продукти
за 1 порция
130
- 150 г сварено пилешко месо/или печено/
3
– 4 съцветия карфиол
2
моркова
150
мл прясно мляко
1 пълна
с. л. брашно, препечено на сух тиган
1
– 2 с. л. олио
сол
щипка
захар
масло
черен
пипер, индийско орехче
пресен магданоз, копър - за украса
Приготвяне
Карфиолът
се сварява в подсолена вода докато омекне. Аз го оставям леко хрупкав.
От
тънкия край на морков се отрязва малко парче за украса. Вари се заедно с карфиола, а след това се задушава с
морковите.
Морковите
се рендосват на едро ренде и се задушават с олиото и 1 – 2 с. л вода. Когато
омекнат се овкусяват със сол, захар и се добавя 1 ч. л. масло. След 2 – 3 минути
се маха от огъня.
Брашното
се разтваря в малко прясно мляко да стане на рядка кашичка. Долива се
останалото мляко и се вари докато се сгъсти като бешамелов сос. Подправя се със сол, черен
пипер и индийско орехче и по желание с малко лимонов сок.
Месото
се нарязва на филийки. Нарежда се в чиния. Добавя се карфиола като гарнитура.
Заливат
се с белия сос и отгоре със задушените моркови.
Украсява
се с морковчето, магданоз, копър.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тилиа, рецептата е много интересна, не съм срещала досега, изглежда и вкусно! Цветенцата са много красиви, чак до декември те радват с цветове, браво! Прекрасен ден ти желая!
ОтговорИзтриванеКате,благодаря ти! Наистина е вкусно. Който не обича варено месо, спокойно може да го замести с печено.
ИзтриванеЦветята цяло лято се мъчеха на балкона от горещината, а сега, през есента полудяха да цъфтят! За съжаление не посмях да ги оставя още навън и ги прибрах. Ще залинеят на стълбището, но няма как.
Хубава вечер!
Интересно предложение и вероятно вкусно, но няма как да разбера докато не го приготвя!
ОтговорИзтриванеКрасивите ти цветенца ти се отблагодаряват за грижите които полагаш за тях, нищо че е вече зима.:-)
Някога имах същата дантелка завеса:) стана ми много мило като я видях, върна ме в годините на зад....мил спомен от младостта!
Хубав ден и силна прегръдка Тили!
Права си , Дани! Докато не се приготви не може да се разбере вкусът!
ИзтриванеНа цветята много се радвам, но им е време да ги зазимя :)
Завесата наистина е от някогашно време :)Беше при дъщерята,тя го смени с "модерно", после постоя доста време в гардероба и сега е при мен. Оказа се много здраво! :)))
Приятна вечер и прегръдки и от мен!
Тили,страхотно ястие,леко и вкусно!Красиви цветенца си имаш!
ОтговорИзтриванеПожелавам весел Никулден!
Благодаря ти , Роси, за добрите думи!
ИзтриванеВесел празник и на теб!
Тили удължилата се есен убърка цветята.
ОтговорИзтриванеДо вчера имах домати, подправки и цветя в градината:)
Твоите са чудесни!
Рецептата е много лека и вкусна!
Хубав ден!
Така е, Кате! Объркаха се, и цветя, и дървета, пък май и ние :)
ИзтриванеПред блока има една лехичка, в нея магданозът разбуя, поникна копър, цъфтят невени, турта и грамофонче! Кога е било това в началото на декември?!
Хубава вечер!
Много свежо ястие, Ина! В същото време и колоритно с тия моркови и карфиол :) в унисон с цветята ти от балкона.
ОтговорИзтриванеХубави празнични дни!
Благодаря ти, Пепа! Радвам се че ти харесва!
ИзтриванеЛека вечер ти желая!
Много интересна рецепта за пиле!!!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала приготвено по този начин,но изглежда страхотно!
прегръдки и хубав предстоящ празник
Миме, надявам се да опиташ и да ти допадне!
ИзтриванеПрегръдки и приятна вечер!
Много ми допадна твоето предложение!Точно по мой вкус!
ОтговорИзтриванеЦветята са чудесни,Тили!Ще чакаме с нетърпение пролетта ,за да им се радваме отново.
Хубав ден !
Мира, радвам се че вкусовете ни са еднакви и ти допада идеята!
ИзтриванеЩе се надяваме пролетта цветята пак да ни красят!
Поздрави и лека вечер!
Хубава рецепта , лека и диетична ! И много вкусно снимана :) !
ОтговорИзтриванеХубав и весел Никулден ,Тили ! С поздрав !
Ив, благодаря ти за милите думи!
ИзтриванеХубав празник и на теб!
Усмихната и уютна вечер!
Много често готвя пилешко и веднага си записвам рецептата.
ОтговорИзтриванеВинаги имам нужда от някаква нова идея за този продукт :)
Поздрави!
Ели, новите идеи ни разнообразяват ястията! :)
ИзтриванеСърдечни поздрави и приятен утрешен празник!
Чудна рецепта Тили и по различна и много апетитна!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Благодаря ти, Здравче! Благодарна съм на Петя за идеята, макар и осъществена по мой си начин :)
ИзтриванеСърдечни прегръдки и хубав празник!
С тази рецепта при мен "изби рибата". Много обичам пилешко месо, също така и карфиол, а двете в комплект сигурно е божествено.
ОтговорИзтриванеА, недей! Рибата избий утре! :)))
ИзтриванеМире, вкусно е, но опитай и с морковите :)
Хубава и спокойна вечер!
Много красиви цветя и страхотна рецепта, Тили! Сърдечни поздрави! :)
ОтговорИзтриванеДани, благодаря ти за позитивния коментар!
ИзтриванеПрегръдки и весел празник!
Чудесно ястие и много свежи снимки!
ОтговорИзтриванеТраянче, благодаря ти че сподели одобрението си!
ИзтриванеПоздрави и пожелания за хубава вечер!
Ау, много се радвам, че си се престрашила да го приготвиш, винаги когато човек добави нещо от себе си става още по-вкусно! Със снимките си ме подкани да си го приготвя отново :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеПетя, още веднъж благодаря за идеята! Беше много вкусно!
ИзтриванеПоздрави и приятно изкарване на утрешния празник!
И аз си го записах от Петето, ама не смогвам, бе момичета;)
ОтговорИзтриванеВие сте като фурии;)
Прекрасно е, Тилия!
Ох, май всички сме така - записваме, затрупваме, забравяме какво сме записали, пак се връщаме и припомняме и току се отвори пролука, та приготвим нещо! :)
ОтговорИзтриванеАз просто имах в момента продуктите и затова стана така бързо :)
Марта, благодаря ти, че надникна при мен!
Сърдечни прегръдки и приятно изкарване на празника!