петък, 7 декември 2012 г.

Маринован пангасиус на фурна





Продукти

1 кг пангасиус

За мариноване:
100 мл бяло вино /0,5 ч. ч. от 200 мл/
1 с. л. мед
1 с. л. горчица
по 1 с. л. соев сос  и  сос „Унисос”
сокът на 1 лимон

За поръсване
девесил или готова подправка за риба

Приготвяне

Съставките за мариноване се смесват много добре. Заливат се филетата от риба и се оставят да престоят  поне половин час.
Изваждат се, поръсват се от двете страни с девесил, поставят се в тавичка и се заливат с  маринатата.
Пекат в предварително загряна на 200 С фурна около 20 минути.
Поднасят се с гарнитура  Бързи, шеметни картофки  и резенчета лимон.





При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

28 коментара:

  1. Не съм опитвала пангасиус и нямам представа за вкуса му ,но маринатата ми хареса и тъй като виждам ,че е бяла риба ще я опитам с друга някаква ...мисля ще стане :)! Чао ,Тили !
    С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  2. Ив, става с всякаква бяла риба. Просто такава имах в момента. И понеже капризното домочадие :) също я хареса, имам заявка да направя с хек или друга риба.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам пангасиуис, ще опитам рецептата ти! Изглежда чудесно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, надявам се да ти хареса :)
      Следващият път ще увелича количеството на маринатата, за да остане малко сок след печенето, защото го харесаха.
      Приятна вечер и успешни почивни дни!

      Изтриване
  4. Ти нямаш спиране бре жена... вкусотия след вкусотия поднасяш!
    Страхотна рецепта Тили бравос!
    Прекрасни почивни дни ти пожелавам ,прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря , Здравче! Не е нищо особено тази рецепта, но пък е вкусно!
      Прегръдки и хубава вечер!

      Изтриване
  5. И тази рибка харесвам Тили!Изглежда много апетитно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани! Давам от сърце от каквото ти харесва! :)
      Приятна вечер!

      Изтриване
  6. аз ще пробвам с друга рибка,че от както прочетох къде гледат пангасиуса и мъжо не дава да купувам!
    Твоята изглежда супер Тили!
    Прегръдки и хубави почивни дни

    ОтговорИзтриване
  7. И аз бях резервирана като теб. Но то кое ли вече е чисто и добро, ако не си го гледаш сам!
    Поздрави и чудесни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Тилия - много ми хареса рецептата! Ние вкъщи в последно време се опитваме да ядем повече рибка в къщи, но половинката признава само бяла рибка :) Вече се изчерпах от към идеи и тъкмо на време идва твоето предложение. Хубава вечер и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, радвам се че мога да увелича идеите ти за риба и се надявам да ви хареса! :)
      Хубави почивни дни!

      Изтриване
  9. Маринатата е интересна идея,непременно ще я опитаме,благодаря ти,Тили!Прегръдка и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  10. Роси, надявам се да ви допадне и на вас!
    Прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  11. По почти подобен начин съм мариновала пилешко филе, но за риба не съм се сещала да я използвам. :) Благодаря за идеята, Инче!
    Хубави почивни дни! ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тъкмо ще си разменим идеите!
      Приятен ден, Светле!

      Изтриване
  12. Апетитно звучи, tillia. Никога не съм ползвала такава марината за риба и определено ми звучи доста интересно и вкусно. Благодаря, че сподели :) Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. Снежи, надявам се да ти хареса!
    И аз преди малко бях при твоята ципура и си харесах твоето сосче! :)
    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Чудесна рецепта, Tillia! Много ми допадна, а и у нас пангасиус се харесва, така че непременно ще се пробва. Благодаря за споделеното!

    Прегръдки и весела неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени,радвам се че си харесала рецептата!
      Щом обичате пангасиус със сигурност ще ви допадне!
      Прегръдки!

      Изтриване
  15. Тилия, чудна е рибката, станала е много вкусна и хубавото е, че рецептата може да се прилага на други рибки. Красиво поднасяне! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за положителния отзив, Катя!
      Приятна вечер и успешна нова седмица!

      Изтриване
  16. Тилия, и аз се нареждам да опитам маринатата. Изглежда божествено твоята рибка, а аз не пропускам да експериментирам с водните екземпляри;)
    Хубава нова седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта, радвам се че ти харесва предложението, надявам се да ви допадне!
      Сърдечни прегръдки и чудесна седмица!

      Изтриване
  17. Чудесно изглежда, Тили!
    Ще пробвам и как е на вкус някой път ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря, Ели! Все ще му дойде времето! :)
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  19. Не съм пробвала риба с мед, но щом става за месо, а пък ти си я изпробвала с риба, сигурно е много вкусно!Благодаря, Тили!

    ОтговорИзтриване
  20. Сонче, съчета се добре с другите продукти. И капризния внук я хареса :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване