Продукти
1
кг пангасиус
За
мариноване:
100
мл бяло вино /0,5 ч. ч. от 200 мл/
1
с. л. мед
1
с. л. горчица
по
1 с. л. соев сос и сос „Унисос”
сокът
на 1 лимон
За
поръсване
девесил
или готова подправка за риба
Приготвяне
Съставките
за мариноване се смесват много добре. Заливат се филетата от риба и се оставят
да престоят поне половин час.
Изваждат
се, поръсват се от двете страни с девесил, поставят се в тавичка и се заливат с
маринатата.
Пекат
в предварително загряна на 200 С фурна около 20 минути.
Поднасят
се с гарнитура Бързи, шеметни картофки и
резенчета лимон.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Не съм опитвала пангасиус и нямам представа за вкуса му ,но маринатата ми хареса и тъй като виждам ,че е бяла риба ще я опитам с друга някаква ...мисля ще стане :)! Чао ,Тили !
ОтговорИзтриванеС прегръдка !
Ив, става с всякаква бяла риба. Просто такава имах в момента. И понеже капризното домочадие :) също я хареса, имам заявка да направя с хек или друга риба.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много обичам пангасиуис, ще опитам рецептата ти! Изглежда чудесно!
ОтговорИзтриванеТраянче, надявам се да ти хареса :)
ИзтриванеСледващият път ще увелича количеството на маринатата, за да остане малко сок след печенето, защото го харесаха.
Приятна вечер и успешни почивни дни!
Ти нямаш спиране бре жена... вкусотия след вкусотия поднасяш!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта Тили бравос!
Прекрасни почивни дни ти пожелавам ,прегръдки!
Благодаря , Здравче! Не е нищо особено тази рецепта, но пък е вкусно!
ИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
И тази рибка харесвам Тили!Изглежда много апетитно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани! Давам от сърце от каквото ти харесва! :)
ИзтриванеПриятна вечер!
аз ще пробвам с друга рибка,че от както прочетох къде гледат пангасиуса и мъжо не дава да купувам!
ОтговорИзтриванеТвоята изглежда супер Тили!
Прегръдки и хубави почивни дни
И аз бях резервирана като теб. Но то кое ли вече е чисто и добро, ако не си го гледаш сам!
ОтговорИзтриванеПоздрави и чудесни почивни дни!
Тилия - много ми хареса рецептата! Ние вкъщи в последно време се опитваме да ядем повече рибка в къщи, но половинката признава само бяла рибка :) Вече се изчерпах от към идеи и тъкмо на време идва твоето предложение. Хубава вечер и усмихнати почивни дни!
ОтговорИзтриванеГаби, радвам се че мога да увелича идеите ти за риба и се надявам да ви хареса! :)
ИзтриванеХубави почивни дни!
Маринатата е интересна идея,непременно ще я опитаме,благодаря ти,Тили!Прегръдка и хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеРоси, надявам се да ви допадне и на вас!
ОтговорИзтриванеПрекрасни почивни дни!
По почти подобен начин съм мариновала пилешко филе, но за риба не съм се сещала да я използвам. :) Благодаря за идеята, Инче!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни! ;)
Тъкмо ще си разменим идеите!
ИзтриванеПриятен ден, Светле!
Апетитно звучи, tillia. Никога не съм ползвала такава марината за риба и определено ми звучи доста интересно и вкусно. Благодаря, че сподели :) Прегръдки и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеСнежи, надявам се да ти хареса!
ОтговорИзтриванеИ аз преди малко бях при твоята ципура и си харесах твоето сосче! :)
Сърдечни прегръдки!
Чудесна рецепта, Tillia! Много ми допадна, а и у нас пангасиус се харесва, така че непременно ще се пробва. Благодаря за споделеното!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весела неделя!
Вени,радвам се че си харесала рецептата!
ИзтриванеЩом обичате пангасиус със сигурност ще ви допадне!
Прегръдки!
Тилия, чудна е рибката, станала е много вкусна и хубавото е, че рецептата може да се прилага на други рибки. Красиво поднасяне! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за положителния отзив, Катя!
ИзтриванеПриятна вечер и успешна нова седмица!
Тилия, и аз се нареждам да опитам маринатата. Изглежда божествено твоята рибка, а аз не пропускам да експериментирам с водните екземпляри;)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ти желая!
Марта, радвам се че ти харесва предложението, надявам се да ви допадне!
ИзтриванеСърдечни прегръдки и чудесна седмица!
Чудесно изглежда, Тили!
ОтговорИзтриванеЩе пробвам и как е на вкус някой път ;)
Поздрави!
Благодаря, Ели! Все ще му дойде времето! :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Не съм пробвала риба с мед, но щом става за месо, а пък ти си я изпробвала с риба, сигурно е много вкусно!Благодаря, Тили!
ОтговорИзтриванеСонче, съчета се добре с другите продукти. И капризния внук я хареса :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!