Рецептата е на Мария Митева
Срещала
съм рецепти със самонабухващо брашно, но нямах представа какво представлява.
Продукти
Мерителна чаена
чаша от 250 мл обем (вместимост) = 150 г брашно
1
ч. ч. брашно (150 г)
1 ½ чаена лъжица (6 гр.)
бакпулвер
¼ до ½ чаена лъжица сол
По желание - 1 супена лъжица царевично
нишесте (за по-фина смес)
Приготвяне:
Смесват се горепосочените продукти, разбъркват се добре и се
пресяват.
От тази смес трябва да се замери нужното ни за съответната рецепта
количество брашно.
Пример:
Необходими са ни 4 чаши самонабухващо брашно. Горните продукти
умножаваме по 4.
- 4 ч. ч. брашно (600 г)
- 6 ч. л. (24 г) бакпулвер
- 1 ч. л. сол
- 4 с. л. царевично нишесте
След като се смеси и пресее, ОТ
полученото количество самонабухващо
брашно премерваме 4 чаши и ги използваме по предназначение. Ще остане от
брашното.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар