четвъртък, 10 март 2016 г.

Самонабухващо брашно





Рецептата  е на  Мария Митева
Срещала съм рецепти със самонабухващо брашно, но нямах представа какво представлява.
Продукти
Мерителна чаена чаша от 250 мл обем (вместимост) = 150 г брашно
1 ч. ч. брашно (150 г)
1 ½ чаена лъжица (6 гр.) бакпулвер 
¼ до ½ чаена лъжица сол
По желание - 1 супена лъжица царевично нишесте (за по-фина смес)

Приготвяне:
Смесват се горепосочените продукти, разбъркват се добре и се пресяват.
От тази смес трябва да се замери нужното ни за съответната рецепта количество брашно.
Пример:
Необходими са ни 4 чаши самонабухващо брашно. Горните продукти умножаваме по 4.
- 4 ч. ч. брашно (600 г)
- 6 ч. л. (24 г) бакпулвер
- 1 ч. л. сол
- 4 с. л. царевично нишесте

След като се смеси и пресее, ОТ  полученото количество самонабухващо брашно премерваме 4 чаши и ги използваме по предназначение. Ще остане от брашното.




При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар