Продукти
3
яйца
1
ч. ч. захар
0,5
ч. ч. олио (100 мл)
250
г пюре от тиква
щипка
сол
1,5
ч. ч. брашно
10
г бакпулвер
Крем
250
г крема сирене
0,5
ч. ч. захар
1
ванилия
Приготвяне
За
крема се разбива крема сиренето със захарта и ванилията.
Яйцата
се разбиват на крем със захарта. На тънка струя, при непрекъснато разбиване се
прибавя олиото и като
напълно се усвои, тиквеното пюре . Добавя се брашното, пресято със солта и бакпулвера.
Половината
от тестото се налива в намаслена и набрашнена форма за кекс. Отгоре се разпределя
крема и върху него се поставя втората половина от кексовата смес. Заравнява се.
Кексът
се пече в предварително загрята умерена фурна, на 180 градуса С.
След
като изстине се поръсва с пудра захар или се полива с глазура.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Елегантен кекс,Тили!Браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче!
ИзтриванеTikvata se vari za piureto nali I se pasira ili namachkva ?
ОтговорИзтриванеДа, тиквата се вари. Може да се намачка, ако не Ви притесняват някои малко по-големи парченца или да се пасира, ако искате идеално гладко пюре. Аз намачквам.
ИзтриванеТиквата я варя на едри, необелени парчета на пара в тенджера под налягане. Така тя е по-"суха", ако може така да се каже и става идеално на пюре.
Успех!