неделя, 6 март 2016 г.

Кекс с тиква и крема сирене





Продукти
3 яйца
1 ч. ч. захар
0,5 ч. ч. олио (100 мл)
250 г пюре от тиква
щипка сол
1,5 ч. ч. брашно
10 г бакпулвер
Крем
250 г крема сирене
0,5 ч. ч. захар
1 ванилия

Приготвяне
За крема се разбива крема сиренето със захарта и ванилията.
Яйцата се разбиват на крем със захарта. На тънка струя, при непрекъснато разбиване се прибавя олиото и като напълно се усвои, тиквеното пюре . Добавя се брашното, пресято със солта и бакпулвера.
Половината от тестото се налива в намаслена и набрашнена форма за кекс. Отгоре се разпределя крема и върху него се поставя втората половина от кексовата смес. Заравнява се.
Кексът се пече в предварително загрята умерена фурна, на 180 градуса С.
След като изстине се поръсва с пудра захар или се полива с глазура.



 

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

4 коментара:

  1. Tikvata se vari za piureto nali I se pasira ili namachkva ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, тиквата се вари. Може да се намачка, ако не Ви притесняват някои малко по-големи парченца или да се пасира, ако искате идеално гладко пюре. Аз намачквам.
      Тиквата я варя на едри, необелени парчета на пара в тенджера под налягане. Така тя е по-"суха", ако може така да се каже и става идеално на пюре.
      Успех!

      Изтриване