Познатата
закуска от детството, но обогатена със сушени плодове и мед, вместо захар.
Вкусна и засищаща.
Продукти за 1
порция
100
г кускус (паста)
400
- 500 мл прясно мляко
щипка
сол
мед
сушени
плодове
ядки
Приготвяне
В
заврялото със солта прясно мляко се изсипва кускусът, разбърква се и се вари на
тих огън докато омекне и поеме млякото. Малко преди да стане готово, се прибавят
сухите плодове (при мен стафиди, червени
боровинки, кайсия, фурма, захаросан джинджифил.
След
като сместа малко поизстине се добавя мед на вкус. Може и нарязана на кубчета
ябълка.
При
сервиране се поръсва с едро нарязани ядки.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Ехаа! От кога не съм си хапвала кускус- от детството точно!
ОтговорИзтриванеПрекрасно си го обогатила!
Поздрави!
И при нас е така. Внукът даже не знаеше какво представлява кускуса! :)
ИзтриванеСпокойна вечер, Габи!