Определено
по-вкусен е, след като се запържи.
Продукти за 1
порция
100
г кускус (паста)
400
- 500 мл вода
1
с. л. масло
сол
сирене
захар
Приготвяне
Маслото
се загрява и се изсипва кускуса. Пържи се на слаб огън, при непрекъснато
разбъркване, докато леко покафенее и се усети приятен мирис.
Маха
се от огъня и се оставя няколко минути настрана, малко да се охлади (това го правя, за
да не пръска при добавянето на водата). Внимателно се налива гореща вода, като
се разбърква и се връща на огъня. Като заври, се намалява на тих огън и се
вари, докато пастата се свари и поеме течността. Ако не се поднася със сирене,
се посолява.
При
сервиране се поръсва със сирене или захар, или и двете, за който обича като нас
комбинацията сладко-солено.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар