Едно лесно и ефектно предястие или ястие.
Продукти
500-600 г картофи
0,5 ч.ч. прясно мляко
смлян бял пипер
щипка индийско орехче
4 с.л. масло
2 червени чушки
3 с.л. царевица или грах от консерва
300 г шунка
2 с.л. олио
2 глави лук
сол
смлян черен пипер
магданоз
2 с.л. настърган кашкавал
Приготвяне
Добре измитите картофи се сваряват, обелват и още докато са горещи се намачкват. Добавят се горещото мляко и маслото и се разбива на пухкаво пюре. Посолява се на вкус и се поръсва с белия пипер и индийско орехче.
Нарязаният на кубчета лук се задушава в сгорещеното олио. Добавят се нарязаните чушки и шунка и се задушават под капак. Поръсват се със сол и черен пипер и се прибавя отцедената царевица /грах/ и нарязаният магданоз.
В намазана тавичка с шприц се оформят кръгчета (оченца). Напълват се с приготвената смес и се поръсват с настърган кашкавал.
Запичат се в умерена фурна, докато пюрето придобие златист цвят.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Съвсем случайно попадам на блога, но съм очарована от рецептите, предложени в него.:-)) Прекрасни предложения, съпроводени с изкусителни снимки. Поздравления за труда, майсторството и любовта, с които е сътворено всичко това. Сигурна съм, че ще се отбивам честичко. Най-сърдечни поздрави!:-))
ОтговорИзтриванеМони, сърдечно благодаря за милите думи! Радвам се, че моето кулинарно кътче ви е допаднало :). Заповядайте пак!
ИзтриванеОбожавам да чета такива блогове! Благодаря за полезната инфомация! Желая Ви успех и здраве!
ОтговорИзтриванеГотвим с любов
Nevi Vasileva, благодаря за пожеланията. Радвам се,ако съм полезна с публикациите си. :)
Изтриване