Заместете в традиционната рецепта „Тиквички с
ориз”оризът с кус-кус и ще получите едно леко и вкусно ястие.
Продукти
300 г кус-кус
500 г тиквички
1 глава кромид лук
1 морков /по желание/
2 – 3 скилидки чесън или 1 стрък пресен
4 с. л. олио
сол
черен пипер
копър
магданоз
Приготвяне
Тиквичките
се измиват, остъргва им се кората и се нарязват на кубчета.
Чесънът
се нарязва на дребно.
Ситно
нарязаният лук се задушава в олиото, заедно с настъргания на ренде морков, ако
се ползва. Прибавя се чесънът и след 1 минута – тиквичките. Всичко се задушава
до омекване. Ако е необходимо се добавя малко вода. Овкусява се със сол.
Кус-кусът
се сварява съгласно упътването. Отцежда се и се прибавя към зеленчуците.
Ястието
се вари на тих огън още няколко минути.
Поръсва
се с черен пипер или със ситно нарязани копър и магданоз.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!