Още един вариант на вкусна салата с прясна коприва или лобода.
Донякъде ѝ минава времето, поне за копривата, но проблеми с очите, проблеми с компютъра,
така че изчезнах за известно време. Не мога да ви следя нито по блоговете, нито
във ФБ. Правя опит да кача рецептата, дано да е успешен, пък за другата седмица
се надявам че „докторът” ще оправи компютъра и ще съм по-дейна! :)
Продукти
300
г коприва (лобода)
4-5
бр. печени червени чушки
4
– 5 стръка пресен зелен лук
1
-2 стръка пресен чесън
5-6
стръка магданоз
джоджен
- по желание
сол
лимонов
сок (оцет)
зехтин
(олио)
по
желание – маслини; сварени яйца; сирене;
Приготвяне
От
почистената, измита и добре изцедена или леко подсушена коприва се отделят
листата. Нарязват се на ситно, посоляват се със щипка сол и се претриват.
Добавят се нарязаните чушки, лук, чесън, магданоз и няколко листенца джоджен.
Салата
се подправя на вкус (да се внимава със солта, ако след това се добавя сирене).
По
желание в салатата се добавят нарязани
маслини, яйца или настъргано сирене или с тях
се украсява салатата при
поднасяне.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!