Дъщерята
е записала преди много време тази рецепта от някъде. Доста лаконична, 3 – 4 реда,
без никакви количества на продуктите.
Отдавна не бях я правила и скоро ми попадна листчето пред погледа. Знам че ни
хареса, беше нещо различно от най-често приготвяните рецепти с дробчета. Този път
си записах начина на приготвяне и количеството
на продуктите, които използвах.
Продукти за 2 порции
200
г юфка
250
– 300 г пилешки черен дроб
1
глава кромид лук
2
с. л. олио
4
с. л. готварска сметана ( може да се
замести с майонеза или майонезено-чеснов сос)
соев
сос (уни сос)
1
яйце
Приготвяне
Почистените и добре измити дробчета се
заливат с вряща вода или се поставят в малко вряща вода за 1 – 2 минути, само да побелеят и леко се стегнат. Изваждат
се от водата и се оставят да поизсъхнат.
В това време лукът се нарязва на ситно или на полумесеци.
Юфката се слага да ври, съгласно упътването
на опаковката.
Дробчетата се запържват за 4-5 минути в
загрятото олио. Вадят се и в същата мазнина се пържи лука. Връщат се
дробчетата. Овкусява се със соев сос, прибавя се сметаната и разбитото яйце. Разбърква
се и се пържи малко, докато яйцето стегне.
Поднася се, като тази смес се сипва върху горещата,
леко отцедена юфка.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!