След
поредното ходене до село дъщерята сподели: „Така са ми се дояли яйца с пресен лук и копър” и се закани –
следващият път ще си опържим .
Е,
не можахме на село да ги приготвим (друго си е да си набереш лук и копър от
градината, комшийката да ти даде пресни
яйца, пък и на онзи въздух всичко е по-вкусно !), та си ги сготвихме в града!
Продукти за 1
порция
2
– 3 яйца
1
стрък зелен лук
1
стрък пресен чесън (зелената част)
1
с. л. олио
1
с. л. масло
сол
пресен
копър
Приготвяне
Почистения и измит лук се нарязва на ситно и се
задушава в мазнината. Прибавят се яйцата (ако са повече, може предварително леко
да се разбъркат в купа).
Разбъркват се с лука и се посоляват.
Пържат се до готовност.
Поднасят се обилно поръсени със ситно нарязан копър.
Тили, бих си хапнала с удоволствие :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дани- лесно, просто и вкусно! И ние си хапнахме с удоволствие!
ИзтриванеПоздрави!
Тили, следващия път на чист въздух и на село. :) Чудни яйчица!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Гери, ще ни се размине - дъщерята отива на почивка и на село ще се ходи горе-долу след месец, а до тогава няма да има зелен лук! :)
ИзтриванеПоздрави!
Чудесни са, Инче! Пък за копър мисля, че не съм се сещала да сложа, въпреки че и ще си пасва. :)
ОтговорИзтриванеИ на мен са ми се дояждали такива яйца - простичко, но пък като знаеш, че ще си ги хапнеш вкъщи, щастието е пълно! :)
Хубав ден!
Светле, обикновено така приготвени яйца се поръсват с черен или червен пипер, но опитай с копър. Той им придава особен аромат.
ИзтриванеПриятна вечер!
Инче,сега на свой ред ти открадвам идеята за вечеря-много любими,но копър не съм им слагала,ще опитам и така,благодаря ти!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси, нали за това споделяме, за да се подсещаме за забравени ястия или да научаваме нови!
ИзтриванеПрегръдка и хубава вечер!
Да, и аз не съм слагала копър, макар да ми е любим, както и яйцата с пресен лук, следващия път ще сложа и копър!
ОтговорИзтриванеВесела, щом харесваш копъра, определено ще ти допаднат приготвените по този начин яйца!
ИзтриванеПоздрави!
Наистина, на село всяко ястие е по-вкусно, особено с неща от градината, от бягащи кокошки яйца,...и въздухът и работата в градината,....всичко ти се услажда много повече!
ОтговорИзтриванеВкусна гозбичка, Тили!
Бети, много си права! Там всичко е по-вкусно!
ИзтриванеПрегръдка!
Дали в града, или на село, прияде ли му се на човек, важното да му е сладко. :) Много обичам такива ястия, Тили! С този пост ми напомни за село и летата, които прекарвах там.
ОтговорИзтриванеДани, радвам се че съм провокирала приятни спомени!
ИзтриванеПоздрави!
Много обичам яйца с лук, а не съм опитвала и с копър -
ОтговорИзтриванезвучи ароматно и апетитно, ще опитам и аз...
Благодаря, Тили, поздрави и хубаво лято!
Диана, ще се радвам да опиташ и дано да ти хареса!
ИзтриванеПоздрави и прекрасно лято ти желая!
Това ястие е винаги предпочитан вариант за бърза вечеря у нас, Тили! Познаваме го добре, но с копър не съм се сещала да поръся :) Мерси за идеята :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека вечер!
Албенче, яйцата са винаги бърз вариант! Пробвай и с копър!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И аз искам такива яйца! :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеТи какъвто си майстор ще ги направиш още по-вкусни! :)
ИзтриванеПоздрави и приятни почивни дни!
И аз не бих отказала:)Чудесно и леко ястие!
ОтговорИзтриванеТраянче, леко и вкусно!
ИзтриванеСпокойна вечер!
Това, което ме изненада в рецептата е копъра. Ще пробвам, да видя как е:), предполагам свежо и много вкусно!:) Страхотно лятно предложение! Поздрави, Тили!
ОтговорИзтриванеКате, по-непознат вариант на пържени с пресен лук яйца е, но ако харесвате копъра определено ще ви допадне! Ние го предпочитаме пред поръсването с черен или червен пипер.
ИзтриванеПрегръдка!
Страхотна рецепта! Бързо, лесно и много вкусно.......
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кари! Явно наистина си любител на яйцата... :)
ИзтриванеПоздрави!