сряда, 9 юли 2014 г.

Бъркани яйца със зелен лук и копър




След поредното ходене до село дъщерята сподели: „Така са ми се дояли  яйца с пресен лук и копър” и се закани – следващият път ще си опържим .
Е, не можахме на село да ги приготвим (друго си е да си набереш лук и копър от градината, комшийката  да ти даде пресни яйца, пък и на онзи въздух всичко е по-вкусно !),  та си ги сготвихме в града!

Продукти за 1 порция
2 – 3 яйца
1 стрък зелен лук
1 стрък пресен чесън (зелената част)
1 с. л. олио
1 с. л. масло
сол
пресен копър

Приготвяне
Почистения и измит лук се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Прибавят се яйцата (ако са повече, може предварително леко да се разбъркат в купа).
Разбъркват се с лука и се посоляват.
Пържат се до готовност.
Поднасят се обилно поръсени със ситно нарязан копър.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

26 коментара:

  1. Тили, бих си хапнала с удоволствие :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани- лесно, просто и вкусно! И ние си хапнахме с удоволствие!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Тили, следващия път на чист въздух и на село. :) Чудни яйчица!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, ще ни се размине - дъщерята отива на почивка и на село ще се ходи горе-долу след месец, а до тогава няма да има зелен лук! :)
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Чудесни са, Инче! Пък за копър мисля, че не съм се сещала да сложа, въпреки че и ще си пасва. :)
    И на мен са ми се дояждали такива яйца - простичко, но пък като знаеш, че ще си ги хапнеш вкъщи, щастието е пълно! :)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, обикновено така приготвени яйца се поръсват с черен или червен пипер, но опитай с копър. Той им придава особен аромат.
      Приятна вечер!

      Изтриване
  4. Инче,сега на свой ред ти открадвам идеята за вечеря-много любими,но копър не съм им слагала,ще опитам и така,благодаря ти!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, нали за това споделяме, за да се подсещаме за забравени ястия или да научаваме нови!
      Прегръдка и хубава вечер!

      Изтриване
  5. Да, и аз не съм слагала копър, макар да ми е любим, както и яйцата с пресен лук, следващия път ще сложа и копър!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весела, щом харесваш копъра, определено ще ти допаднат приготвените по този начин яйца!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Наистина, на село всяко ястие е по-вкусно, особено с неща от градината, от бягащи кокошки яйца,...и въздухът и работата в градината,....всичко ти се услажда много повече!
    Вкусна гозбичка, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, много си права! Там всичко е по-вкусно!
      Прегръдка!

      Изтриване
  7. Дали в града, или на село, прияде ли му се на човек, важното да му е сладко. :) Много обичам такива ястия, Тили! С този пост ми напомни за село и летата, които прекарвах там.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, радвам се че съм провокирала приятни спомени!
      Поздрави!

      Изтриване
  8. Много обичам яйца с лук, а не съм опитвала и с копър -
    звучи ароматно и апетитно, ще опитам и аз...
    Благодаря, Тили, поздрави и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диана, ще се радвам да опиташ и дано да ти хареса!
      Поздрави и прекрасно лято ти желая!

      Изтриване
  9. Това ястие е винаги предпочитан вариант за бърза вечеря у нас, Тили! Познаваме го добре, но с копър не съм се сещала да поръся :) Мерси за идеята :)
    Поздрави и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Албенче, яйцата са винаги бърз вариант! Пробвай и с копър!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. И аз искам такива яйца! :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти какъвто си майстор ще ги направиш още по-вкусни! :)
      Поздрави и приятни почивни дни!

      Изтриване
  12. И аз не бих отказала:)Чудесно и леко ястие!

    ОтговорИзтриване
  13. Това, което ме изненада в рецептата е копъра. Ще пробвам, да видя как е:), предполагам свежо и много вкусно!:) Страхотно лятно предложение! Поздрави, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, по-непознат вариант на пържени с пресен лук яйца е, но ако харесвате копъра определено ще ви допадне! Ние го предпочитаме пред поръсването с черен или червен пипер.
      Прегръдка!

      Изтриване
  14. Страхотна рецепта! Бързо, лесно и много вкусно.......

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кари! Явно наистина си любител на яйцата... :)
      Поздрави!

      Изтриване