понеделник, 9 април 2012 г.

Картофени оченца

 Едно лесно и ефектно предястие  или ястие.



Продукти
500-600 г картофи
0,5  ч.ч. прясно мляко
смлян бял пипер
щипка индийско орехче
4 с.л. масло
2  червени чушки
3 с.л. царевица или грах от консерва
300 г шунка
2 с.л. олио
2 глави лук
сол
смлян черен пипер
магданоз
2 с.л. настърган кашкавал

Приготвяне
Добре измитите картофи се сваряват, обелват и още докато са горещи се намачкват. Добавят се горещото мляко и маслото и се разбива на пухкаво пюре. Посолява се на вкус и се поръсва с белия пипер и индийско орехче.
Нарязаният на кубчета лук се задушава в сгорещеното олио. Добавят се нарязаните чушки и шунка и се задушават под капак. Поръсват се със сол и черен пипер и се прибавя отцедената царевица /грах/ и нарязаният магданоз.
В намазана тавичка с шприц се оформят кръгчета (оченца). Напълват се с приготвената смес и се поръсват с настърган кашкавал. 


Запичат се в умерена фурна, докато пюрето придобие златист цвят.

При използване на  материали от блога,  моля посочете  линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Съвсем случайно попадам на блога, но съм очарована от рецептите, предложени в него.:-)) Прекрасни предложения, съпроводени с изкусителни снимки. Поздравления за труда, майсторството и любовта, с които е сътворено всичко това. Сигурна съм, че ще се отбивам честичко. Най-сърдечни поздрави!:-))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мони, сърдечно благодаря за милите думи! Радвам се, че моето кулинарно кътче ви е допаднало :). Заповядайте пак!

      Изтриване