неделя, 22 април 2012 г.

 КЮФТЕТА   /КОТЛЕТИ/   ОТ   РИБА   И   КАРТОФИ  НА   ФУРНА

Това беше поредният ми експеримент с риба пангасиус и излезе сполучлив.

Продукти
500 г филе от пангасиус
1 – 2 картофа
1 яйце
готова подправка за риба или девесил
сол
по 1  ч. л. галета, пшенични  и овесени трици, смляно ленено семе, слънчогледово семе
За овалване: царевичен грис /или брашно/
1 – 2 с. л. олио

Приготвяне
Рибата се размразява, подсушава и смиля  в  месомелачка. Прибавят се суровите картофи, настъргани на ситно ренде и останалите продукти.
От сместа се оформят кюфтета или котлети, овалват се  в царевичния грис и се подреждат в тава с намаслена хартия за печене. Престояват поне половин час, за да може панировката да поеме влагата от рибата и картофите. Отгоре се намазват с четка, потопена в олио.
Пекат се в предварително загрята умерена фурна – 180 градуса до равномерно зачервяване.
Поднасят се със салата или млечно-чеснов сос.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Ехаааа, каква красота в една чиния !!!! Толкова са съблазнителни, че ми идва да бръкна в монитора, да си взема едно кюфтенце и да си го топна в сосчето :)
    Задължително ще направя.Защото в нас се яде много риба :)

    ОтговорИзтриване
  2. Руми, заповядай и не само едно!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване