КЮФТЕТА /КОТЛЕТИ/ ОТ РИБА И КАРТОФИ НА ФУРНА
Това беше поредният ми експеримент с риба пангасиус и излезе сполучлив.
Продукти
500 г филе от пангасиус
1 – 2 картофа
1 яйце
готова подправка за риба или девесил
сол
по 1 ч. л. галета, пшенични и овесени трици, смляно ленено семе, слънчогледово семе
За овалване: царевичен грис /или брашно/
1 – 2 с. л. олио
Приготвяне
Рибата се размразява, подсушава и смиля в месомелачка. Прибавят се суровите картофи, настъргани на ситно ренде и останалите продукти.
От сместа се оформят кюфтета или котлети, овалват се в царевичния грис и се подреждат в тава с намаслена хартия за печене. Престояват поне половин час, за да може панировката да поеме влагата от рибата и картофите. Отгоре се намазват с четка, потопена в олио.
Пекат се в предварително загрята умерена фурна – 180 градуса до равномерно зачервяване.
Поднасят се със салата или млечно-чеснов сос.
Ехаааа, каква красота в една чиния !!!! Толкова са съблазнителни, че ми идва да бръкна в монитора, да си взема едно кюфтенце и да си го топна в сосчето :)
ОтговорИзтриванеЗадължително ще направя.Защото в нас се яде много риба :)
Руми, заповядай и не само едно!
ОтговорИзтриванеПриятен ден!