вторник, 10 април 2012 г.

ОРДЬОВЪР "ПАЯЧЕТА"

Продукти

12 яйца


За плънката:

100 г шунка или колбас

100 г сирене или извара

1 с.л. заквасена сметана (отцедено кисело мляко)

1 с.л. маслинова паста

1 с.л. майонеза

12 сварени жълтъци - от яйцата

сол и черен пипер

За гарнитура:  маслини без костилки



Приготвяне

Яйцата се варят 13-15 минути. След като изстинат се обелват и с къдрав нож се разрязват по дължина на 2 половини. За да са стабилни, се отрязва малко от изпъкналата част на белтъка, за да стане плоска. Отделят се жълтъците.
Шунката се нарязва много на тънко и на ситно - трябва да може да мине през шприц.
Плънката се приготвя като се смесят жълтъците, остатъците от белтъците, сиренето, шунката, маслиновата паста, майонезата, сметаната, подправя се на вкус със сол и черен пипер и всичко се разбива с вилица на хомогенно пюре. Сместа се слага в шприц и се запълват един по един белтъците.
За изготвянето на паячетата – разрязва се 1 маслина по дължина на 2 половинки. Едната половинка се използва за тялото на паячето. От другата половинка (или четвъртинка - зависи от големината на маслината) се изрязват 8 крачета. Върху плънката се поставя телцето на паячето и наоколо - осемте крачета, по 4 от двете страни.


/Източник


При използване на  материали от блога,  моля посочете  линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар