Продукти
12 яйца
За плънката:
100 г шунка или колбас
100 г сирене или извара
1 с.л. заквасена сметана (отцедено кисело мляко)
1 с.л. маслинова паста
1 с.л. майонеза
12 сварени жълтъци - от яйцата
сол и черен пипер
За гарнитура: маслини без костилки
Приготвяне
Яйцата се варят 13-15 минути. След като изстинат се обелват и с къдрав нож се разрязват по дължина на 2 половини. За да са стабилни, се отрязва малко от изпъкналата част на белтъка, за да стане плоска. Отделят се жълтъците.
Шунката се нарязва много на тънко и на ситно - трябва да може да мине през шприц.
Плънката се приготвя като се смесят жълтъците, остатъците от белтъците, сиренето, шунката, маслиновата паста, майонезата, сметаната, подправя се на вкус със сол и черен пипер и всичко се разбива с вилица на хомогенно пюре. Сместа се слага в шприц и се запълват един по един белтъците.
За изготвянето на паячетата – разрязва се 1 маслина по дължина на 2 половинки. Едната половинка се използва за тялото на паячето. От другата половинка (или четвъртинка - зависи от големината на маслината) се изрязват 8 крачета. Върху плънката се поставя телцето на паячето и наоколо - осемте крачета, по 4 от двете страни.
Шунката се нарязва много на тънко и на ситно - трябва да може да мине през шприц.
Плънката се приготвя като се смесят жълтъците, остатъците от белтъците, сиренето, шунката, маслиновата паста, майонезата, сметаната, подправя се на вкус със сол и черен пипер и всичко се разбива с вилица на хомогенно пюре. Сместа се слага в шприц и се запълват един по един белтъците.
За изготвянето на паячетата – разрязва се 1 маслина по дължина на 2 половинки. Едната половинка се използва за тялото на паячето. От другата половинка (или четвъртинка - зависи от големината на маслината) се изрязват 8 крачета. Върху плънката се поставя телцето на паячето и наоколо - осемте крачета, по 4 от двете страни.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар