вторник, 10 април 2012 г.

Панирани пилешки хапки

За тези хапки използвах останало сварено пилешко месо.


Продукти:

1 чаша брашно

сол

2 жълтъка

1 ч. ч.  бира

1 с. л. олио

2 белтъка

сварено пилешко месо

брашно за овалване

олио за пържене


Приготвяне:
В пресятото брашно се прави кладенче, добавят се щипка сол, жълтъците, олиото и се разбърква първоначално с лопатка, след това с тел, като се прибавя постепенно бира. Трябва да се получи гладка, еднородна смес.

Белтъците се разбиват на сняг с 1 щипка сол. Внимателно се смесват със сместа, като се объркват с лопатка  в посока отгоре – надолу.

Месото се овалва в брашно, след това в панировката и се пържи в сгорещено олио. Отцеждат се върху салфетка.

Поднасят се с подходяща за сезона салата.

При използване на  материали от блога,  моля посочете  линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар