За тези хапки използвах останало сварено пилешко месо.
Продукти:
1 чаша брашно
сол
2 жълтъка
1 ч. ч. бира
1 с. л. олио
2 белтъка
сварено пилешко месо
брашно за овалване
олио за пържене
Приготвяне:
В пресятото брашно се прави кладенче, добавят се щипка сол, жълтъците, олиото и се разбърква първоначално с лопатка, след това с тел, като се прибавя постепенно бира. Трябва да се получи гладка, еднородна смес.
Белтъците се разбиват на сняг с 1 щипка сол. Внимателно се смесват със сместа, като се объркват с лопатка в посока отгоре – надолу.
Месото се овалва в брашно, след това в панировката и се пържи в сгорещено олио. Отцеждат се върху салфетка.
Поднасят се с подходяща за сезона салата.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар