неделя, 22 април 2012 г.


ИЗКУСТВЕНО   ГЮВЕДЖЕ



Тази рецепта я приготви Мира Радева, социоложка,  в предаването „На кафе при Гала”.
Бърза, здравословна. Тъкмо след последния дъжд лехата е потънала в лобода, киселец, пресни лук и подправки и се възползвах, за да я направя.


 Продукти

1 връзка пресен червен лук
1 връзка пресен чесън
2 връзки зеленийки /лобода, киселец, лапад, коприва, спанак/
2 – 4 яйца
100 – 120 г сирене
2 – 3 с. л. олио /зехтин/
сол
пресен джоджен, копър
по желание – червен пипер или шарена сол

Приготвяне

 
Нарязаните червен лук и чесън се задушават за 3 – 4  минути в сгорещеното олио. 


Прибавят се добре почистените и измити цели листа на зеленийките /ако са много големи може да се накъсат на едро/.
Задушават се 2 – 3 минути само колкото да поизменят леко цвета си и да слегнат. Сместа се овкусява със сол. Добавят се нарязаните джоджен и копър. 


Отгоре се поставят плочки сирене и отстрани се счукват яйцата. 


Похлупва се с капак и се изчаква яйцата да се „забулят”.


При поднасяне може да се поръси с червен пипер или шарена сол.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар