Продукти
5 – 6 замразени
чушки
сирене
яйце
домати от
консерва 400 мл
2 скилидки
чесън
копър
2 с. л. олио
Приготвяне
Това
ястие е пълна импровизация с прочистване
на хладилника и резултат от предотвратен провал в кухнята!
Бяха останали в камерата последните 4 – 5 замразени червени чушки и
реших да ги напълня със смес от сирене и яйце.
Натроших
сиренето, смесих го с яйцето и ситно нарязан копър.
Чушките
не бяха се размразили напълно и реших да
направя доматения сос. С ръчния пасатор намачках доматите и сложих на огъня да
се изваряват. Когато сосът беше почти готов, прибавих 1 с. л олио и наситнения
чесън. След 5 минути отстраних от огъня.
За
съжаление ме чакаше изненада – сместа от сиренето /купено на „промоция”/ и
яйцето беше станала толкова рядка, че беше изключено да напълня чушките!
Колебаех
се между 2 варианта. Единият бе да нарежа чушките на парченца, да ги смеся със
сиренето и още едно яйце и да ги изпека.
По-удачен
ми се стори този, който направих и не съжалявам.
Разполових
чушките. Половината наредих в намаслена
тавичка, покрих със сместа /течността !/ от сирене и яйце.
Отгоре наредих
останалата половина от чушките и поръсих с олио.
Сложих тавичката в предварително загрята
фурна, на 180 градуса и пекох до готовност.
Сервирах
с доматен сос.
И от тази импровизация се получи едно леко и вкусно ястие!
Добре си се справила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Трябваше нещо да е измисли. :)
Изтриване