Ястията със сини сливи и особено с дюли не са така често ползвани, но са от традиционната кухня и наистина са вкусни. Тази година имам съхранени дюли и вече няколко пъти правя различни ястия с тях. А тази рецепта отговаря точно на начина, по който най-често готвя.
Продукти
700 - 800 г пилешки бутчета
700 - 800 г пилешки бутчета
пилешки бульон
2 – 3 бр. дюли
2 – 3 глави лук
1 – 2 моркова
1 с. л. препечено брашно
8 – 10 зърна черен пипер
2 зърна бахар
½ с. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре /1 домат/
1 равна ч. л. захар
сол
2 – 3 бр. дюли
2 – 3 глави лук
1 – 2 моркова
1 с. л. препечено брашно
8 – 10 зърна черен пипер
2 зърна бахар
½ с. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре /1 домат/
1 равна ч. л. захар
сол
Приготвяне
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода.
Ситно нарязаният лук се задушава в малко от пилешкия бульон, заедно с нарязаните на кръгчета или кубчета моркови. Прибавят се черния пипер, бахара, нарязаните на резени или кубчета дюли и от пилешкия бульон . След като омекнат дюлите се добавят бутчетата, червеният пипер, размитите в малко студена вода брашно и доматено пюре /ситно нарязания домат/ и захарта. Ако е необходимо се добавя сол. Ястието ври още десетина минути.
При
използване на материали от блога, моля посочете
линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар