Страхотен кекс! Както всичко предложено и направено от Йоли! Направих го с киви. Единственият „недостатък” е, че е много малък и свърши много бързо :)
Продукти:
3 яйца
100 г захар
180 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
125 г разтопено масло
1 ванилия
щипка сол
150 г ананас (пресен или от консерва) (киви)
100 г сусамки /фастъковки, кокоски/
3 яйца
100 г захар
180 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
125 г разтопено масло
1 ванилия
щипка сол
150 г ананас (пресен или от консерва) (киви)
100 г сусамки /фастъковки, кокоски/
Яйцата и захарта се разбиват с миксер на крем. Прибавя се брашното, пресято с бакпулвера, солта и ванилията. Маслото се сипва на тънка струя, при непрекъснато разбъркване. Добавят се нарязаните на парченца ананас /киви/ и начупените сусамки. Разбърква се внимателно с лъжица и сместа се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С, за 30 – 40 минути. Пробва се за готовност с дървено шишче. Изстива върху решетка. Като изстине, кексът се поръсва с пудра захар и може да се украси с набодени тук – там сусамки.
* Идеята за ползване на киви е на Вили Конева, но може да се ползват и други плодове.
* Идеята за ползване на киви е на Вили Конева, но може да се ползват и други плодове.
* Получава се малък кекс - ползвах правоъгълна кексова форма с размери 24 х 9 см.
Няма коментари:
Публикуване на коментар