Продукти
800 г – 1 кг пангасиус
Сол
Подправка за риба /девисил/
Лимонов сок
За
панировката:
Смес от пшенично брашно, царевично брашно,
пшеничени трици, овесени трици, счукано ленено семе, белено слънчево семе, галета
Приготвяне
Рибата се размразява и леко подсушава. Поръсва се
със сол, лимонов сок, подправка за риба или
девисил.
Овалва се в сухата панировка и се оставя известно време да я поеме .
Поставя се в намаслена тавичка / или върху хартия за печене/ .
Отгоре не се поръсва с мазнина. Рибата е достатъчно мазна.
Пече се на 160 – 180 градуса.
Поднася се с подходяща за сезона салата /туршия/ и
гарнитура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар