Продукти
800 г – 1
кг пиле
2 – 3 с.
л. олио
1 връзка
пресен лук
1 стрък
пресен чесън
1 с.л.
доматено пюре или 2 – 3 бр. домати
1 с.л.
препечено брашно /1 с. л. брашно/
1 ч.л.
червен пипер
800 г - 1
кг лобода (спанак)
джоджен
кисело
мляко
Приготвяне
І вариант - Добре измитото пиле се нарязва
на порции и сварява. Ситно нарязаният лук и чесън /оставят се малко зелени
листа/ се задушават леко в 1 с. л. олио и 2 с. л. от пилешкия бульон.
Прибавя
се добре почистената, измита и нарязана на едро лобода (спанак) и също се
задушава. Поръсва се с червения пипер и се добавят доматеното пюре (или пасираните или нарязани
на дребно домати), размито заедно с препеченото брашно в малко студена вода и
свареното месо и ако е необходимо, малко от бульона.
Ястието
се доварява 5 – 10 минути на тих огън.
ІІ вариант – Добре измитото пиле се нарязва на порции, подсушава се и се изпържва равномерно от всички страни в сгорещеното олио. Изважда се и в същата мазнина леко се задушава ситно нарязания лук. Поръсва се брашното и след като съвсем леко покафенее се добавя доматеното пюре (доматите) и накрая червения пипер. Залива се с малко горещ бульон и се добавя месото. Ври на тих огън.
Почистената, измита и нарязана лобода (спанак) се прибавя към ястието, след като месото вече е омекнало. Ври още 5 - 10 минути.
Готовото
ястие се поръсва със ситно нарязан джоджен и листа от пресен чесън.
Ястието приготвих по първия вариант.
Няма коментари:
Публикуване на коментар