С появяването на зеленийките често правя това ястие, като използвам освен бял ориз, кафяв ориз или булгур. Така и вкусът всеки път е различен.
С бланширан ориз |
Продукти
500 г коприва /лобода/
4 - 5 стръка зелен лук
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
4 - 5 с.л. олио
1 ч.ч. ориз
Сол
Приготвяне
Нарязаният лук се задушава 1-2 минути в сгорещеното олио, след което се прибавят изчистената, измита и нарязана коприва, магданоза и джоджена. Задушава се няколко минути, добавя се оризът и 2 и 1/2 - 3 ч.ч. топла вода и след като заври, се посолява. Ври на слаб огън докато оризът поеме течността.
Ястието може да се сервира и студено. По желание се гарнира с кисело мляко или заквасена сметана.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар