Това е любимата ми зеленийка - лободата! Използвам я в предястия, супи, ястия без или с месо, тестени изделия; прясна или консервирана.
Продукти
Листа от лобода
сол
Листата на лободата се измиват добре в обилно количество вода.
По етапно, в зависимост от количеството, се бланшират за секунди във вряща подсолена вода и
веднага се изстудяват в студена вода.
Отцеждат се добре, изстискват се и
се нарязват на едро.
Посоляват се и се разбърква сместа.
Пълнят се бурканчета, като се притиска добре, за да не остане въздух.
Стерилизират се 15 минути.
Изваждат се и се обръщат с капачките надолу. След като напълно изстинат се прибират.
много хубава рецепта без лук благодаря с лука нагарча
ОтговорИзтриване