четвъртък, 31 май 2012 г.

Консервиране на лобода


Това е  любимата ми зеленийка - лободата! Използвам я в предястия, супи, ястия без или с месо, тестени изделия; прясна или консервирана.
Продукти

Листа от лобода
сол

Листата на лободата се измиват добре в обилно количество вода. 

По етапно, в зависимост от количеството, се бланшират за секунди във вряща подсолена вода и

веднага се изстудяват в студена вода.

Отцеждат се добре, изстискват се и

се нарязват на едро.

Посоляват се и се разбърква сместа.
Пълнят се бурканчета, като се притиска добре, за да не остане въздух.
Стерилизират се 15 минути.
Изваждат се и се обръщат с капачките надолу. След като напълно изстинат се прибират.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар