Продукти
- 600 г бял дроб
- 1 кг лобода
- 1 връзка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 2 - 3 домати от консерва или 1 с.л. доматено пюре
- 1 морков
- 1 с.л. брашно
- 1/2 ч.ч. олио
- сол
- джоджен
Начин на приготвяне
Белият дроб се сварява в подсолена вода. Отцежда се и като поизстине се нарязва на парченца с големина по желание.
В сгорещеното олио се задушават за кратко едро рендосаният морков и бялата част на кромида и чесъна. Прибавят се нарязаните зелени листа на кромида. След като и те се задушат, се поръсва с брашното и след 3-4 минути се добавят ситно нарязаните домати (или размитото в малко студена вода доматено пюре), дробът и нарязаната лобода.
Ястието се задушава 10-15 минути, маха се от огъня и се поръсва със ситно нарязан джоджен и зелените листа на чесъна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар