сряда, 30 май 2012 г.

Яхния от агнешки бял дроб и лобода

 


Продукти

  • 600 г бял дроб
  • 1 кг лобода
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 2 - 3 домати от консерва или 1 с.л. доматено пюре
  • 1 морков
  • 1 с.л. брашно
  • 1/2 ч.ч. олио
  • сол
  • джоджен

Начин на приготвяне

Белият дроб се сварява в подсолена вода. Отцежда се и като поизстине се нарязва на парченца с големина по желание.
В сгорещеното олио се задушават за кратко едро рендосаният морков и бялата част на кромида и чесъна. Прибавят се нарязаните зелени листа на кромида. След като и те се задушат, се поръсва с брашното и след 3-4 минути се добавят ситно нарязаните домати (или размитото в малко студена вода доматено пюре), дробът и нарязаната лобода.
Ястието се задушава 10-15 минути, маха се от огъня и се поръсва със ситно нарязан джоджен и зелените листа на чесъна.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар