Продукти
1 консерва зелен фасул /0,800 г/
1 връзка пресен лук
2 – 3 стръка пресен чесън
1 малък морков
резен целина
1 с. л. доматено пюре /2- 3 домати от консерва/
връзка лобода и няколко листа киселец
1 с. л препечено брашно /по желание/
3 – 4 с. л. олио
сол
джоджен, копър
Приготвяне
Бялата част на двата вида лук, настърганият на едро ренде морков и нарязаната на ситно целина се задушават под капак в сгорещеното олио.
Прибавят се нарязаните зелени пера на лука и зеленийките.
След няколко минути се добавя зеленият фасул, доматеното пюре /пасираните домати/, сол и по желание, размитото в малко студена вода препечено брашно.
Оставя се да поври още 5-6 минути, поръсва се с нарязан джоджен и копър и се сваля от огъня.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар