четвъртък, 24 май 2012 г.

Зелен фасул със зеленийки





Продукти
1 консерва зелен фасул /0,800 г/
1 връзка пресен лук
2 – 3 стръка пресен чесън
1 малък морков
резен целина
1 с. л. доматено пюре /2- 3 домати от консерва/
връзка лобода и няколко листа киселец
1 с. л препечено брашно /по желание/
3 – 4 с. л. олио
сол
джоджен, копър

Приготвяне

Бялата част на двата вида лук, настърганият на едро ренде морков и нарязаната на ситно целина се задушават  под капак в сгорещеното олио.

Прибавят се нарязаните зелени пера на лука и зеленийките.

След няколко минути се добавя  зеленият фасул, доматеното пюре /пасираните домати/, сол и по желание, размитото в малко студена вода препечено брашно.
Оставя се да поври още 5-6 минути, поръсва се с нарязан джоджен и копър и се сваля от огъня.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар