четвъртък, 24 май 2012 г.

Коприва с ориз

Това бързо и вкусно пролетно ястие може да  се приготви и с други зеленийки.


Продукти
2 – 3 шепи коприва
1 ч. ч. ориз
5 – 6 стръка пресен кромид лук / 1 – 2 глави стар/
5 – 6 с. л. олио
сол
джоджен
по желание – 2 – 3 домати от консерва

Приготвяне
Копривата се почиства, измива и нарязва.
Ситно нарязаният лук се задушава в сгорещеното олио. Прибавят се доматите /ако се ползват/и след като се задушат 4 – 5 минути, се добавят оризът,копривата, джоджена и 2 – 3 ч. ч. гореща вода. След като кипне се посолява и ври на тих огън, докато оризът поеме напълно течността или се прехвърля в тава и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Ако ястието е приготвено без домати, се поднася с кисело мляко.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар