петък, 25 май 2012 г.

Зелени кюфтета с овесени ядки

Пържени кюфтета

Продукти

  • 500 г зеленийки по избор
  • 2 - 3 стръка джоджен
  • 1 глава кромид лук (2 - 3 стръка пресен)
  • 4 - 5 скилидки чесън (1 - 2 стръка пресен)
  • 1 ч. ч. фини овесени ядки
  • 1/2 ч. ч. орехови ядки
  • 2 яйца
  • сол
  • брашно
  • галета
  • олио
  • кисело мляко, чесън, копър

Приготвяне

Овесените ядки се заливат с малко гореща вода. Съда се захлупва и се оставят 10-15 минути да поомекнат.
Добре почистените и измити зеленийки се попарват с вряща вода, отцеждат се хубаво и след като поизстинат, се нарязват на ситно.
Прибавят се овесените и едро счуканите орехови ядки, ситно нарязаните листа от джоджена, ситно нарязаните кромид и чесън, сол на вкус и яйцата. Сместа хубаво се разбърква.

Оформят се кюфтета, които се овалват в смес от брашно и галета (1:1). Нареждат се едно до друго в подходящ съд и за около 15 минути се слагат във фризер.
Пържат се в сгорещеното олио или се пекат в намаслена тава, поръсени отгоре с олио.
Поднасят се с млечно-чеснов сос.
Печени кюфтета



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар