Пържени кюфтета |
Продукти
- 500 г зеленийки по избор
- 2 - 3 стръка джоджен
- 1 глава кромид лук (2 - 3 стръка пресен)
- 4 - 5 скилидки чесън (1 - 2 стръка пресен)
- 1 ч. ч. фини овесени ядки
- 1/2 ч. ч. орехови ядки
- 2 яйца
- сол
- брашно
- галета
- олио
- кисело мляко, чесън, копър
Приготвяне
Овесените ядки се заливат с малко гореща вода. Съда се захлупва и се оставят 10-15 минути да поомекнат.
Добре почистените и измити зеленийки се попарват с вряща вода, отцеждат се хубаво и след като поизстинат, се нарязват на ситно.
Прибавят се овесените и едро счуканите орехови ядки, ситно нарязаните листа от джоджена, ситно нарязаните кромид и чесън, сол на вкус и яйцата. Сместа хубаво се разбърква.
Оформят се кюфтета, които се овалват в смес от брашно и галета (1:1). Нареждат се едно до друго в подходящ съд и за около 15 минути се слагат във фризер.
Пържат се в сгорещеното олио или се пекат в намаслена тава, поръсени отгоре с олио.
Поднасят се с млечно-чеснов сос.
Печени кюфтета |
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар