сряда, 30 май 2012 г.

Зелен кекс

 

1 ч. ч. = 200 мл

Продукти
400 – 500 г лобода /спанак, коприва/
3 – 4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
0,5 ч. ч. олио
1 ч. ч. натрошено сирене
2,5 – 3 ч. ч. брашно

Приготвяне
Добре почистените и измити зелений се бланшират във вряща, подсолена вода, веднага се изстудяват със студена вода, изстискват се добре и се нарязват на ситно.
Яйцата се разбиват, прибавят се киселото мляко с предварително разтворената в него сода, олиото, сиренето, зелената маса и постепенно брашното. Много бързо и лесно се прави, разбърква се всичко с лъжица, на ръка.
Сместа се изсипва в намаслена  кексова форма или тавичка. Пече се в предварително загрята фурна, на 180 – 190 градуса С.
МЪФИНИ

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар