Продукти
- 0,800 - 1 кг месо - агнешко, телешко, пилешко или свинско
- 1 връзка пресен лук (или 3 глави стар)
- 1 морков
- 1 парче целина (или стрък)
- 1- 2 стръка пресен чесън (или 5 скилидки стар)
- 500 г домати (или 400 г от консерва)
- няколко листа лобода или други зелений
- 4 - 5 с.л. олио
- 1 дафинов лист
- 3 - 4 зърна бахар
- сол, черен пипер
- галета
- 1 връзка магданоз
Приготвяне
Месото се нарязва на порции и се овкусява със сол и черен пипер.
Всички зеленчуци се нарязват на дребно . Зеленчуковата смес се поставя в тава (гювеч), прибавят се дафиновия лист, бахара и малко топла вода (по желание може и малко вино).
Отгоре се нареждат порциите месо, поръсва се с черния пипер, галетата и олиото. Захлупва се с капак (фолио) и се пече в средно силна фурна.
При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар