Продукти
- 400 г кори за баница
- 600 - 700 г коприва (спанак, лапад, лобода)
- 1 ч.ч. булгур
- лук – 2 - 3 глави стар или1- 2 стръка праз; или 1 връзка пресен
- 3/4 ч.ч. олио
- сол
Приготвяне
Булгурът се залива с 1 ч.ч. гореща вода, покрива се плътно и се оставя да набъбне.
Нарязаният лук се задушава в малко мазнина. Прибавят се ситно нарязаните зелений и се задушават 2-3 минути. Смесват се с булгура. Сместа се посолява на вкус.
Намаслява се 1 кора. Върху нея се слага втора, намаслява се и се поръсва от плънката. Навива се на руло и се поставя в намаслена тава. Като се наредят всички кори се поръсват с останалата мазнина.
Пече се в предварително сгорещена фурна, на около 190 С. Опечената баница веднага се покрива плътно, за да омекне.
Поднася се с кисело мляко или айран.
Няма коментари:
Публикуване на коментар