Продукти
· 600 г месо (агнешко, телешко, пилешко)
· 4 – 5 с.л. олио
· 2 глави лук (1 връзка пресен лук)
· 1 морков
· 3 - 4 картофи
· 2 - 3 скилидки чесън (1 стрък пресен чесън)
· 3 - 4 бр. домати от консерва
· 300 - 400 г лобода
· сол, копър
Приготвяне
Месото се нарязва на порции и се запържва до леко зачервяване в сгорещеното олио. Прибавят се нарязания лук и рендосаните на едро моркови, задушава се под капак няколко минути и се залива с гореща вода да покрие месото. Посолява се. Ври до омекване на месото. Прибавят се нарязаните на кубчета картофи. След като омекнат, се добавят нарязаните чесън, домати и лобода. Опитва се на сол. Ври още десетина минути. Поръсва се със ситно нарязан копър.
* Ястието може да се приготви с всякакъв вид месо (агнешко, телешко, пилешко, свинско), както и с пресен колбас.
* Ястието може да се приготви с всякакъв вид месо (агнешко, телешко, пилешко, свинско), както и с пресен колбас.
Няма коментари:
Публикуване на коментар