Тези руладини са пълна импровизация, но се получи вкусно и бързо ястие и затова го споделям. Преди 3 - 4 седмици ме заинтригува една рецепта във в-ка на Кауфланд за пилешки руладини със спанак и кедрови ядки. Само че имах наличност само зеленийка :))) И така се роди тази рецепта, с количество на продуктите "около" и каквото има подходящо в хладилника!
В най-близкия магазин закупих кашкавал и шунка, но ми отказаха да я нарежат на тънки филийки. В къщи се преборих с мърдащото парче (!) и успях да го нарежа на 5 що-годе еднакви по размер, но не равни по дебелина филета :).
Продукти
200 г шунка
по 1 стрък пресен лук и пресен чесън
1 с. л. олио
десетина листа лобода
1 сварено яйце
сирене
1 печена чушка /от консерва/
копър
парче кашкавал
1 – 2 пресни домати
Приготвяне
В тефлонова тенджерка задуших ситно нарязания пресен лук и главичката чесън /без листата/. Прибавих нарязаната чушка, листата от лободата и след като те слегнаха, добавих сирене, копър и нарязаното на кубчета яйце.
Отстраних от огъня и след като сместа леко се охлади, сложих по 1 лъжица от нея върху филиите шунка, навих на рула и закрепих с дървено шишче.
Готовите рула запеках за 10 – 15 минути. И понеже кашкавала беше много мек и не можеше да се настърже, нарязах го на парченца и поставих върху всяко руло. Изключих фурната и оставих руладините докато кашкавалът се разтопи.
Поднесох с нарязани домати, поръсени със ситно нарязаните листа на чесъна.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Чудесни са, Тилия!
ОтговорИзтриванеМного апетитно поднесени и не оставят място за съмнение във вкуса.
Поздрави и хубава нова седмица!
Пепа, радвам се че ти харесват! Наистина са вкусни, а и лесно се приготвят.
ИзтриванеЛека вечер и спорна нова седмица и на теб!
tillia, изглеждат убийствено вкусно. Ако можеше да се протегна и да си взема...
ОтговорИзтриванеПоздрави, мила!
Елти, протегни се и си вземи! С удоволствие ще ги споделя :)
Изтриване