За 3
порции
Продукти
300
г паста по избор
250 г
кайма
1
– 2 глави лук
1
морков
2
– 3 скилидки чесън
2
– 3 домата
0,5
ч. л. захар
0,5
ч. л. риган
няколко
листа босилек
черен
пипер
клонче
розмарин
2
- 3 с. л. олио /зехтин/
сол
кашкавал
за настъргване
Приготвяне
В
сгорещената мазнина се задушават ситно нарязания лук и настъргания на ренде
морков. Когато са почти готови, се добавя ситно нарязания чесън.
За
да не стане на гранули, каймата се размива със съвсем малко студена вода.
Прибавя
се към задушените зеленчуци и се пържи десетина
минути, докато побелее. Добавят се рендосаните домати, захарта, ригана, черния
пипер, сол, нарязания на ситно босилек и клончето розмарин. Сместа ври докато
се сгъсти.
Пастата
се сварява според упътването на опаковката. Аз използвах пълнозърнеста.
Отцежда
се в гевгир и се разпределя в чинии. Отгоре се залива с горещия сос
и
се сервира с настърган кашкавал.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Обичаме я такава :) ...хубаво сервиране на паста , Тили !
ОтговорИзтриванеЧестита публикация в GoodFood Щрудела е чудесен !
Хубав петък и спокойни събота и неделя !
Благодаря ти Ив! Не можах веднага да ти отговоря, защото побързах да купя списанието, че в павилиона до нас доставят само 1 бройка. Честита публикация и на теб!
ИзтриванеПрегръдки!
Така я приготвяме и ние вкъщи. :) Изглежда много вкусно, Тили! Единствено размивам предварително каймата в топла водица, а не в студена. Добавям и чеснов млечен сос.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и прекрасен петък! :)
Дани, наистина е вкусна, а варианти има много :)
ИзтриванеПрегръдки!
Тиле ,великолепна е и ме подсети ,че скоро не съм правила паста в къщи ,а и аз така я приготвям ,че всички тази рецепта най много си я харесват.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни!
Здравче, радвам се че те подсещам за това вкусно ястие!
ИзтриванеПрегръдки и приятна почивка!
И на мен така ми е любима, е и при мен подправките варират, но все пак тази рецепта си е прекрасна! Хубава събота и неделя, Тили!
ОтговорИзтриванеНатали, разбира се подправките са по избор, за задоволяване на всеки вкус.
ИзтриванеПоздрави и приятни почивни дни!
Прекрасен сос за паста! И аз така го правя като пропускам босилека, а понякога и розмарина.
ОтговорИзтриванеМного се зарадвах като те видях в списанието Good Food!
Благодаря, Лучия! Подправките са на вкус и каквото имаме под ръка.
ИзтриванеПоздрави и приятна неделя!
Тили, чудесно си я поднесла! И искрено те поздравявам за успеха, сега разбирам и ще се радвам да споделиш, защото явно съм пропуснала (за списанието).
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Благодаря, Гери!
ИзтриванеЯвно трябва да направя публикация за списанието, та да се пофукам! :):):)
Прегръдки и хубава неделя!