Продукти
500
г пилешко месо
1
ч.ч. ориз
1
ч.ч. грах от консерва
по желание 1- 2 с. л. царевица от консерва
3
бр. моркови
1-2
глави лук
150
мл олио
сол
черен
пипер
По
желание – лимон
Приготвяне
Пилешкото
месо се сварява в подсолена вода. Изважда се от бульона и след като поизстине
се обезкостява и нарязва на парчета или се оставя на порции.
В
олиото се задушават ситно нарязаните моркови. След като омекнат, се прибавя
ситно нарязаният лук. След като и той се задуши, се добавя оризът и се запържва
леко.
В
тавичка се изсипват всички продукти, добавят се 3 ч.ч. от пилешкия бульон,
посолява се на вкус и се поръсва с черен пипер. По желание може да се добави
настъргана лимонова кора или резенчета лимон.
Пече
се при 220-250 С, докато оризът поеме течността.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Всичко с ориз май обичам, а пиле с ориз - много! :)
ОтговорИзтриванеВкусно и усмихнато утре, Тили!
Гери, и аз харесвам ориза, независимо дали е сготвен "бял" или с добавка на различни зеленчуци, или месо.
ОтговорИзтриванеВсичко добро!
Ммм, колко апетитно изглежда. До сега не съм добавяла грах, ще опитам. Хубав ден, Тили!
ОтговорИзтриванеВинаги има първи път! Танче, надявам се да ти допадне.
ИзтриванеПоздрави!
Е това бих си хапнала с кеф.Не се сещам да сложа грах в ориза,но тези дни ще направя.Но при приготвянето в рецептата си го пропуснала,Тили..
ОтговорИзтриванеХубав ден!
И ние си го хапваме с удоволствие! Грахта и царевицата се включват във "всички" продукти!
ИзтриванеПриятна събота!
Ех, че вкусно! Не ми е идвало на ум да смеся грах и ориз, освен в ризото:)
ОтговорИзтриванеТраянче, вкусно е и добре се съчетават.
ИзтриванеПоздрави!
Ризи-бизи му казвам аз и то от малка,Инче,толкова апетитно си го приготвила,като майка ми!Благодаря,че ми напомни са тази любима гозбица,скоро да я направя отново!Хубав уиекнд ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеНяма нищо по-вкусно от приготвеното от мамините ръце! Роси, много се радвам че с това ястие ти го припомням!
ИзтриванеПрегръдка!
Чудесно, Тили, много вкусно и разнообразяващо ястие, май не съм го хапвала по този начин, освен в ризотото. Чудно хрумване. Поздрави и приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Ако ти допада в ризото и тук ще ти хареса!
ИзтриванеПриятна съботна вечер!
Вкусно предложение, Инче! С лимонче много го обичам :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Снеже! Лимончето е приятна добавка!
ИзтриванеПрегръдка и спорна вечер!