неделя, 10 юни 2012 г.

Икономичен сладкиш Евтинийка

 

Този сладкиш беше на мода през 90-те години, но си е актуален и сега :)

 

Продукти

  • 400 г конфитюр
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 3 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. сода бикарбонат

Приготвяне

Конфитюрът се разбива с 1 ч.ч. хладка вода, прибавят се олиото и брашното, предварително пресято със содата. Всичко се разбърква добре.
Сместа се изсипва се в намаслена и набрашнена тава.
Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура - около 180 градуса С. Да се внимава при печенето, тъй като тестото е тъмно на цвят.
Времето зависи от фурната, но става доста бързо. Просто трябва да се проверява с дървено шишче.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар