понеделник, 18 март 2013 г.

Прясно зеле на фурна




Продукти
1,2 кг прясно зеле
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
4-5  домати (или от консерва)
1/2 ч.ч. олио
сол
по желание по клонче чубрица и копър (сухи или пресни)

Приготвяне
В тенджера под налягане се слагат олиото, ситно нарязаните лук, чесън, зеле и домати, сол, 1 ч.ч. вода и подправките. Ври около 15 минути.
Махат се клончетата подправки, всичко се прехвърля в тава и се пече в силна фурна. 
За тези, които не могат без месо :), преди да се постави във фурната се добавя нарязан на парчета 250-300 г колбас.


Ястието може да се приготви и в обикновена тенджера. Резултатът е един и същ, само се удължава времето на готвене.




При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

16 коментара:

  1. Тили, добре си го подредила и за вегани и за месоядни, грабвам първата чиния и изчезвам! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иглика, като сме "риба, рак и орел", да има за всички :)
      Грабвай и да ти е сладко!
      Хубава и спокойна вечер!

      Изтриване
  2. Тили,направо ме ококори!Това е едно от най-любимите ми ястия и изобщо не ме вълнува частта с мръвката,и постно го уважавам много!Страхотен цвят има твоето!Верно ли така го докара само с тенджерата,без запичане във фурната?Уау!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, аз също го предпочитам постно! А съм го запекла - писала съм в рецептата. Макар че доста се намалява, докато го сложа да се пече /нали трябва да го опитам как е на вкус :) /.
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Любимо ми стана, tillia, след като опитах тази твоя рецепта преди време. Много ми допадна и вече все така го готвя. В чесънчето е разковничето :))
    Благодаря ти! Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снеже, много се радвам че съм обогатила менюто ви с още едно ястие!
      Прегръдки и успешен ден!

      Изтриване
  4. Много обичам прясно зеле,но до сега не съм го правила с чесън.
    Изглежда апититно и вкусно,Тили!
    Ще пробвам твоя вариант.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира, надявам се да ви хареса!
      Поздрави и приятен ден!

      Изтриване
  5. Чудно зелце, за днес съм го планувала, ама както казва дъщеря ми - "Да е постно с месо":)Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траяна, затова са и вариантите - за всеки вкус!
      Поздрави и успешен ден!

      Изтриване
  6. Тили, много идейно предложение :) у нас прясното зеле е на почит, но никога не съм се сещала да го запека на фурна!!! Непременно ще се възползвам!
    Хубав ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мина, запечено е много по-вкусно! Радвам се че ти давам идея!
      Поздрави и приятен ден!

      Изтриване
  7. Тиле ,аз направо го пека във фурната зелето ама първо под фолио и после го махам да се запече.Ама твоето така поднесено направо ме изкуши.
    Как си подредила тези наденички и лютата чушка оххх разкош!
    СИЛНИ ПРЕГРЪДКИ ОТ МЕН!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравче, понякога го правя като теб. Горния начин просто ми е по-бърз и икономичен по отношение на ток :)
      Благодаря ти и сърдечни прегръдки!

      Изтриване
  8. Тили, ако знаеш само как обичам прясно зеле на фурна. Ммммм... бързо казвай адреса си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че имаме еднакви вкусове! Заповядай, ще те почерпя! :)
      Поздрави

      Изтриване