понеделник, 31 юли 2017 г.

Шницели с кайма и картофи


Една импровизация с налични продукти за икономични шницели.

Продукти
250 г кайма
2 средно големи картофа (около  250-300 г)
1 средно голяма глава лук
2 яйца
1 пълна с. л. кисело мляко
0,5 ч. л. сода бикарбонат
кимион
чубрица
черен пипер
сол
2 с. л. брашно, 2 с. л. галета
олио за пържене


Приготвяне
Каймата се смесва с настърганите на ситно ренде картофи, настърганата или ситно нарязана глава лук и останалите продукти (едната с. л. галета заместих с 1 с. л. царевичен грис). Подправките са на вкус.
Сместа се поставя добре покрита в хладилника да отлежи 30-60 минути.
С голяма лъжица се загребва от нея и се пържи в сгорещената мазнина.
Изпържените шницели се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
Излизат 12 средно големи шницела.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

6 коментара:

  1. На тази вкусно сервирана чинийка не отказвам!:) Поздрави, Тили, с пожелания за прекрасен август!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, с най-голямо удоволствие ти я предоставям! :)
      Приятен летен месец и на теб!

      Изтриване
  2. Тили,
    моята рецепта за икономични шницели е само от настъргани сурови картофи, лук, кайма и повечко яйца.Стават наистина много икономични и много вкусни и лесни.Твоята рецепта е по - интересна, но са подобни на външен вид.
    Поздрави , весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, вариантите за такива шницели са много. Моят е един от тях. По принцип трябваше да са печени шницелите, но пържех други неща и реших като ползвам единия котлон да заема и другия! :)
      Хубаво лято и на теб!

      Изтриване