сряда, 30 май 2012 г.

Постна баница с коприва и булгур

 


Продукти

  • 400 г кори за баница
  • 600 - 700 г коприва (спанак, лапад, лобода)
  • 1 ч.ч. булгур
  • лук – 2 - 3 глави стар или1- 2 стръка праз; или 1 връзка пресен
  • 3/4 ч.ч. олио
  • сол

Приготвяне

Булгурът се залива с 1 ч.ч. гореща вода, покрива се плътно и се оставя да набъбне.
Нарязаният лук се задушава в малко мазнина. Прибавят се ситно нарязаните зелений и се задушават 2-3 минути. Смесват се с булгура. Сместа се посолява на вкус.
Намаслява се 1 кора. Върху нея се слага втора, намаслява се и се поръсва от плънката. Навива се на руло и се поставя в намаслена тава. Като се наредят всички кори се поръсват с останалата мазнина.
Пече се в предварително сгорещена фурна, на около 190 С. Опечената баница веднага се покрива плътно, за да омекне.
Поднася се с кисело мляко или айран.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар