сряда, 30 май 2012 г.

Месо с пролетни зеленчуци

 

Продукти

  • 0,800 - 1 кг месо - агнешко, телешко, пилешко или свинско
  • 1 връзка пресен лук (или 3 глави стар)
  • 1 морков
  • 1 парче целина (или стрък)
  • 1- 2 стръка пресен чесън (или 5 скилидки стар)
  • 500 г домати (или 400 г от консерва)
  • няколко листа лобода или други зелений
  • 4 - 5 с.л. олио
  • 1 дафинов лист
  • 3 - 4 зърна бахар
  • сол, черен пипер
  • галета
  • 1 връзка магданоз

Приготвяне

Месото се нарязва на порции и се овкусява със сол и черен пипер.
Всички зеленчуци се нарязват на дребно . Зеленчуковата смес се поставя в тава (гювеч), прибавят се дафиновия лист, бахара и малко топла вода (по желание може и малко вино).


Отгоре се нареждат порциите месо, поръсва се с черния пипер, галетата и олиото. Захлупва се с капак (фолио) и се пече в средно силна фурна.
При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар