Лека,
лесна, диетична – дойде ми точно на време за диетата! :)
Продукти
700
г моркови
1
глава лук
100
г корен от целина
1
ч.л. джинджифил на прах (или пресен)
3 - 4 с.л. растително
масло (зехтин, ленено олио,
слънчогледово олио)
черен
пипер (или лют червен пипер)
сол
Приготвяне
Зеленчуците
се нарязват на едро и се сваряват в 1 л. вода. Пасират се.
Овкусява
се със сол и избраните подправки и се добавя мазнината. Връща се на огъня само
да кипне и се поднася.
Не
употребявам смлян черен пипер и заместих върху една от порциите с лют червен пипер. Допадна ми.
Опитах
и с джинджифил на прах, и с пресен. И двата варианта ми харесаха.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Много обичам в супата да има такива звездички от мазнината :)
ОтговорИзтриванеЧудна супичка, Ина, в предстоящата есен ще ни дойде добре :)
Пепа, от зехтинчето е!
ИзтриванеНа крем супите обикновено добавям крутони, евентуално сметана, но тази наистина си е диетична и въпреки това е вкусна.
Хубав есенен ден!