неделя, 19 август 2018 г.

Тиквички с булгур




Не отстъпват на вкус на  Тиквички с ориз  и Тиквички с кус-кус .

Продукти за 2 порции
350-400 г тиквички
100 г булгур
1 глава лук (50-60 г)
1 морков (50 г)
1-2 домати (130 г)
2 с. л. олио
по желание – целина (стрък или парче корен)
сол
пресен копър

Приготвяне
Тиквичките се остъргват от кората и се нарязват на кубчета с големина по желание.
Ситно нарязаният лук и рендосаният на едро ренде морков (и целина) се задушават в сгорещеното олио. Прибавят се тиквичките, измитият и отцеден булгур и 550 – 600 мл месен или зеленчуков бульон или топла вода.
След като заври се посолява на вкус.
Ястието ври на тих огън, докато булгурът почти се свари. Прибавят се рендосаните на едро ренде домати (за да се отдели ципата) или обелени и нарязани на ситно и се доварява до пълна готовност на булгура.
Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан копър.


*   Ако искате ястието да е по-рядко, като яхния, заедно с доматите може да се добави още малко горещ бульон (вода) до предпочитаната гъстота.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

8 коментара:

  1. Супер леко и лятно :) А аз отскоро, почти изцяло замених ориза с булгур, така че ще опитам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И при нас е така. Вече много рядко ползвам ориз. Уверена съм че ще ти хареса това съчетание!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Чудна рецепта! И много здравословна! Поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. Дори мисля, че са по-вкусни тези тиквички с булгур!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна рецепта Тили.Чудесно предложение за любимите ми тиквички.Ако се направят и пълнени също ще са вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, разбира се, че и пълнени с булгур са вкусни.
      Поздрави!

      Изтриване