сряда, 18 юли 2012 г.

Кайма на фурна с домати



Хайде пак на нещо бързичко! :)

Продукти

500 г кайма
100 г кромид лук
2 яйца
200 г червени домати (пресни или консерва)
магданоз
1 ч.л. стрита суха чубрица
черен пипер
сол
олио, масло или маргарин

Приготвяне
Към смляното месо се прибавят яйцата, ситно нарязаните лук и магданоз, чубрицата, черният пипер и ако е необходимо - сол (подправките могат да са и други, по избор на домакинята). Сместа се омесва като за кюфтета и се разстила в намазана тава. Отгоре се насипват настърганите червени домати, а върху тях се поръсва с малко олио или се нарязват парченца масло (маргарин).
Пече се 45-50 минути - в началото в силна фурна, а след 10-15 минути се допича на умерена температура.
Малко преди да се извади от фурната, може да се поръси с кашкавал.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар