неделя, 22 юли 2012 г.

Баница със сирене и тученица


Продукти

·         500 г кори за баница
·         1 кг тученица
·         2 връзки зелен лук (3 глави стар лук)
·         2 яйца
·         200 г сирене
·         4 с.л. олио
·         20 г масло
·         джоджен
·         сол
·         1 ч.ч. газирана вода или обикновена вода с щипка лимонтузу и сода бикарбонат

Приготвяне

Тученицата се почиства от дебелите стебла и се накисва в подсолена вода. Нарязва се, смесва се с нарязания лук и се намачква с малко сол и джоджен. Сиренето се разтрошава, смесва се с едно яйце и се добавя към тученицата. В намазана с олио тава се реди баницата като се слагат по два реда кори с олио между тях и върху втората кора равномерно се разпределя  от плънката.
Реже се на осем парчета.
Разбива се второто яйце, смесва се с газираната вода и се залива баницата. Отгоре се разпределя нарязаното на парченца  маслото.
Пече се в умерена фурна.

Аз я направих като вита баница и с добавка на 2 с.л. кисело мляко в сместа.

Източник: Д-р Атанас Михайлов - mama.btv.bg




При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар