Скоро
търсех една рецепта в старите си тетрадки. Припомних си толкова лесни и
забравени рецепти! Една от тях е тази.
Продукти 1 ч. ч. = 200 мл
3
яйца
200
г безсолна извара
1
ч. л сода
1
ч. ч. брашно (130 – 150 г)
1
равна к. л. сол
Приготвяне
Към
изварата се прибавят яйцата и сместа се
разбива с тел.
Част
от брашното се пресява със солта и содата и се добавя. Разбърква се и
постепенно се прибавя останалото количество брашно. Трябва да се получи тесто,
по-гъсто от кексовото.
Количеството
на брашното варира в зависимост от големината на яйцата. Покрито престоява 15 –
30 минути.
От
тестото се загребва с намазнена чаена лъжичка и в по-дълбок съд със сгорещено
олио бухтите се изпържват първо от едната, след това - от другата страна.
Котлона
не трябва да е силен, защото отвън ще се препържат, а вътре ще останат сурови.
Затова - между слаб и умерен котлон.
Поднасят
се поръсени с пудра захар; полети с мед; със сладко;
Може
горещи да се потопят в изстинал захарен сироп.
А
това е вариант с печени бухти. Направих ги с шприц, но може и с лъжица. Тавата
застлана с хартия за печене и на малко разстояние, едно от друго, защото бухват.
Излязоха 25 броя.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Какви пухкави са станали. И аз скоро попаднах на такава рецепта, но къде не си спомням.
ОтговорИзтриванеВзимам си една за закуска!
Поздрави!
Габи, хич не се мъчи да си спомниш, ползвай тази и ще си доволна!
ИзтриванеДа ти е сладко! :)
Хубав ден!
Ох, любимата извара :) Чудесни са !
ОтговорИзтриванеКато че ли сме доста любители на изварата! :)
ИзтриванеПриятен ден, Кайти!
Изглеждат страхотно, Ина! Не съм правила, но непременно ще пробвам! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесна закуска са, Траянче!
ИзтриванеПоздрави!
Тили,
ОтговорИзтриванеи аз откривам в старите тефтери лесни и вкусни рецепти.Тази определено е много лесна и с малко, достъпни продукти.Чудни бухти са станали, за закуска - чудесни.
Поздрави !
Елена, старите тефтери са ценна съкровищница на интересни рецепти!
ИзтриванеПоздрави!
Еее, закуска за събота:) Не съм опивала такива, Тилия. Непременно ще се поправя.
ОтговорИзтриванеМарта, ще чакам отзивите!
ИзтриванеПрегръдка!
Merhabalar, çok güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Благодаря! Радвам се че Ви харесват!
ИзтриванеПоздрави!
Чудесни бухтички, Инче! Ще ти открадна рецептата :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Христинка, не я кради - с удоволствие я споделям! :)
ИзтриванеПоздрави!
Давай ги насам, Тили! Каквито са пухкави и златни, ей сега за закуска ще ги схрускам! Усмихната седмица от мен, мила!
ОтговорИзтриванеЛюси, веднага прехвърлям!
ИзтриванеДнес ги направих печени, вместо пържени. Пак стават, но ще допълня по-късно рецептата и подкрепя със снимките.
Хубав нов ден!
Тили, прекрасни! Обожавам извара - всякак. :) Очаквам с нетърпение и печения резултат. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Гери, специално за теб - печените бухти! :)
ИзтриванеЕстествено различават се и по външен вид, и по вкус от пържените. На вкус се доближават до содените питки. Също добър вариант, защото докато фурната си върши работата, домакинята може да свърши друга работа или да си почива! :)
Хубава вечер!
Еее, Тили, прекрасна си! Благодаря ти много!
ИзтриванеБъди здрава, прегръдки изпращам. :)